..jalan-jalan cari ILMU..!!

Posted by fatahensem | Posted in | Posted on 6:07 AM

salam 'alayk buat akhawat yang dikasihi sekalian..

disini ada 2 pengumuman penting..macam gaya buat announcement kat kolej pula..ok, straight to the point..sebenarnya ada dua aktiviti yang akan berjalan dalam 2 minggu akan datang ni..tp khas untuk yang bergelar muslimat je..

1) Muslimah Professional (Career Talk)
Tarikh: 13 Mac 2010
Masa: 8pm-11.30pm
Tempat: Dewan Gemilang, Kolej Kediaman 12
Yuran: free of charge je..

Ada 3 orang jemputan yang didatangkan khas dari pelbagai aktiviti dan kesemuanya berkerjaya professional. Kalau tak silap ana, seorang doktor, seorang engineer dan seorang lagi berkemungkinan ustazah. Jadi, ajaklah anak-anak usrah, mad'u2 baru dan juga kawan2 kolej yang lain untuk bersama-sama memeriahkan talkshow ni..

2) Jaulah ke Kelantan (Negeri Cik Siti Wan Kembang)
Tarikh: 19 Mac-21 Mac 2010
Masa: 8pm (berkumpul kat bus stop belakang lib)-lepas asar pada hari ahad
Yuran: RM70 (tiket pergi balik pun dah RM80-slps dikurangkan)
Tempat2 yang akan dilawati:
- Pantai Cahaya Bulan
-Kolej Jaipetra
-Pasar Siti Khadijah/MPKB
-Muzium
-Rumah Tok Guru (kalau x dpt jumpa pun just dgr kuliah subuh)
dll

Antara aktiviti yang akan dijalankan adalah:
-Perkongsian bersama akhawat dari USM Kubang Kerian di Pantai Cahaya Bulan
-Shopping di Pasar Siti Khadijah/MPKB
-Melawat rumah tok guru selepas subuh pagi ahad
-aktiviti dalam bas-lawan debat antara kumpulan
-ha, antunna kena hafal hadith sepanjang jaulah berlangsung ok..

Pesanan ana, jomlah berjaulah..lain rasanya jaulah bersama akhawat..macam2 yang akan kita pelajari dan boleh berkongsi..kalau nak ikutkan ada masalah kewangan, itu kita boleh pertimbangkan..yang banyak kerja, boleh siapkan dari sekarang..lagipun susah nak sampai ke Kelantan melainkan antunna mmg dr Kelantan..hehe..
Papepun, sebarang masalah boleh inform terus pada ana, Siti Hajar Mohd Ghazali selaku AJK Pendaftaran bagi kedua-dua program di atas..ok..kepada naqibat yang disayangi, mohon hebahkan pada anak2 usrah dan boleh ajak jugak kawan2 yang ditarget..

p/s:program anjuran bersama AFAQ Consultant, AUZS, Tullab dan KONSIS PJ..

Comments (0)